De Kleine Kunstkamer, De Maakruimte en FAAM organiseren 23 tot en met 26 maart de expositie met randprogramma Licht/Donker in de Havenloods, Utrecht.

‘Bizar hoe snel de schemering went,’ zingt Froukje in haar nummer Licht en Donker. Geldt dat ook voor een expositie? Licht/Donker onderzoekt hoe we kunst ervaren als licht en donker ermee aan de haal gaan. Word ontvangen door stralende lichtkunst, dwaal door halfdonkere gangen en daal af in een pikdonkere kelder. De industriële ruimtes in de bruisende broedplaats zijn gevuld met werken van 17 jonge Utrechtse makers(collectieven), die in diverse disciplines werken. Als de avond valt betreden 10 jonge Utrechtse denkers het podium. In panels, experimentele rondleidingen en performances belichten zij Licht/Donker vanuit diverse perspectieven.

Licht/Donker viert het werk van beginnende Utrechtse makers en denkers, veelal studenten of vers afgestudeerden van Nimeto, HKU en Universiteit Utrecht. In co-creatie met elkaar en het publiek geven zij de expositie vorm. Licht/Donker is er voor dauwtrappers en nachtvlinders, die een expositie het liefst ervaren met een drankje in de hand.

Licht/Donker is een samenwerking tussen Stichting de Maakruimte, De Kleine Kunstkamer en Stichting FAAM: drie organisaties die zich volhardend inzetten voor de ontwikkeling van het Utrechtse kunst- en cultuurlandschap.

Praktische informatie

Licht/Donker is gratis toegankelijk!

Openingstijden
Donderdag    23 maart         17.00 – 21.00
Vrijdag          24 maart          17.00 – 23.00
Zaterdag       25 maart          12.00 – 23.00
Zondag         26 maart          12.00 – 17.00

Locatie: De Havenloods. Nijverheidsweg 6, Utrecht. 

Bekijk hier het blokkenschema en lees hier meer over het programma.

Licht/Donker is een samenwerking van De Maakruimte, De Kleine Kunstkamer en FAAM en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Stichting Elise Mathilde Fonds, K.F. Hein Fonds, Provincie Utrecht, de Havenloods en Maximus Brouwerij. 

Makers

NAAR DE MAKERS

Denkers

NAAR DE DENKERS
Scroll to Top
Scroll to Top